Translate

2018. január 17., szerda

Múlt havi kedvencek és alkotások

Összeszedtem egy csokorba, azokat a könyveket és fonalakat, amik a múlt hónapban elnyerték a tetszésemet.Kerry Lord
Edward fantáziabirodalmaMagyarul a Tölgy kiadó gondozásában jelent meg Kerry Lord 3. könyvve. Sajnos még a második nem jelent meg, ami a madarakat vonultatja fel, de ami késik remélem nem múlik. Ezt a könyvet, nagyon szerettem volna karácsonyra, így meglepett a család vele. Különböző fantázia lényeknek a sablonja van benne és ezek alapján a saját kis szörnyünket is meg tudjuk alkotni.


Agatha Christie
Karácsonyi történetek


Nincs is jobb, mint egy jó kis karácsonyi krimi. Ebben a kötetben Agatha karácsonykor kiadott novellái vannak egy csokorba szedve, melyben Hercule Poirot és Miss Marple is feltűnik. Számomra Poirot és Sherlock örök klasszikus, így nálam nem lehet mellé lőni velük. Mindig van helyük a könyvespolcomon.


Dr. Seuss
Ha lenne egy cirkuszom


Ha valaki ismeri a Grincset vagy a Loraxot, akkor nem mondok újjat. Ezek a csodás fantázia lények és a versek tökéletes kombinációk egy kisgyerek számára, hogy szórakoztassa....mindezek mellett anya is nagyon élvezi az olvasásukat, mert Szabó T. Anna valami eszméletlen rímeket és nyelvtörőket írt a fordításra. Férjemmel a múltkor azon szórakoztuk, ki tudja az egyik sort jobban és hangsúlyosabban kimondani nyelvbotlás nélkül.


Nepal és Alaska / Drops fonalak /


Múlt hónapban velük dolgoztam a legtöbbet és számomra az egyik abszolúte kedvenc lett a téli hónapokra. A Nepal fonal finomabb és puhább, viszont az Alaska sokkal durvább tapintásra, mégis ő nyerte el a legmelegebb fonal díjjat nálam és így saját szettet is belőle készítettem.

Nepal: 50% gyapjú 50% alpaka

Alaska: 100% alpaka

Nina's Threads- Lost Key


IMÁDOM Nina fonalait. Ha fonalfeszt van, mindig tőle veszek, mert lehet bután hangzik, de érzem azt a gondoskodást és szeretetet, amit a fonalakba fektet. Ezt a fonalat kisfiam pulcsijának elkészítéséhez vettem és nagyon jó volt vele dolgozni. Nem mellesleg isteni öblítő illata van az összes fonalának!


Drops Circus Pro horgolótű

Bármennyire is meg vagyok elégedve a Prym tűimmel, a nagyobb fonalakhoz bevált a Drops márka Circus alumínium tűi. Sokkal könnyebb dolgozni velük.


Most januárban szintén lesznek új fonalak számomra, amiket kipróbálok és új szerzemények is vannak, ezekről a későbbiekben mesélek.


És most jöjjenek, amiket alkottam:

1. Sapka sál szett /ebből 3 is készült, mert mindenki szeretett volna/

2. Kisfiamnak gyapjú sapi, mert nem volt jó meleg sapkája /azóta megbántam, hogy nem megkötősre csináltam, mert így folyton lepottyan a fejéről

3. Férjem közölte, hogy mindenkinek csinálok sapit, de neki nem! Hát egy szava se lehet!
1. Tomte skandináv manó mikulásra családnak

2. Anyukám kért egy babát, így a kedvenc színéből a levendula lilából készült egy

Ezen kívül a saját szettem és egy ajándék kötött sapka sál nem lett lefényképezve a nagy rohanásban, de gondolom másnak is zsúfolt volt a karácsony!

Remélem tetszett nektek ez az összeállítás! Ha esetleg van saját javaslatod, mit érdemes kipróbálnom és mivel érdemes dolgozni, ne fogjátok vissza magatokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése