Translate

2018. január 25., csütörtök

A technikám, avagy miért pont ez?

Talán húsz éves korom körül éreztem először a késztetést, hogy nekem fonalakkal kell alkotnom. Láttam youtuben egy virágról készült tutorialt és muszáj volt elkészítenem.

A videó után hibátlanra készített virág lendületet adott további dolgok készítésére is. Jött egy sál, egy terítő és azt vettem észre, hogy nem tudok megállni. 9 év után pedig ott tartok, hogy minden nap muszáj kézbe vennem tűt és fonalat, mert ha nem, akkor elvonási tüneteim lesznek :D Kinek mi :D

Habár nincsen vállalkozásom és szeretek alkotni, sose éreztem késztetést, hogy ebből meg tudnék élni. Realista vagyok és művész annyi, mint hal a vízben. Ha kérdeznék hobbi horgoló/kötő vagyok (éppen mi az aktuális nálam).

Sose állt tőlem messze a kézművesség, de volt időszak, amikor a sarokba dobtam, mert gyűlöltem. A kötést főleg. Azért ezt a félelmemet átlépve készül végre a saját pulóverem és meg kell mondjam egyre jobban élvezem.

Olyannyira, hogy már a zoknikötést fogom nyáron gyakorolni. Igen. Mert tűző napon nem lehet pulcsit kötni (irónia)?!

Minden nap tanulok valami újat. Tudtátok, hogy van olyan technika, hogy swing? Amikor meséltem férjemnek, teljesen kiborult. Én vezettem fel rosszul.
Közöltem vele: Én is swing-elni akarok!Elsápadt és nem értette, hogy mit csinál rosszul.-Nem szivem, nem swinger.....
Habár sokan kérik készítsek valamit nekik, rájöttem, alig készült valami saját magam részére, mármint a hordható és vállalható kategóriában. 

Emlékszem az első horgolt pulcsim cérnával varrtam össze......Nem is tudom, hogy gondoltam.....

Az amorf sálakról ne is beszéljünk. 

De hát el kell mindenkinek kezdenie valahol.

Annyira tisztelem azokat az embereket, akik két év alatt designer szintre emelik a kötést/horgolást. Persze van, amit én is meg tudok tervezni, de egy komplett minta készítése már azért pár álmatlan éjszakámba kerülhet, főleg, hogy így se alszom....Az alvásmérőm szerint igen, de hazudik!

Vajon mások is ilyen rajongással viseltetnek a hobbijuk iránt? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése